10 éves örmény brandy. A legkiválóbb minőségű fehér szőlőből és forrásvízből készül az Ararat napfényes völgyében. Minden évjárat a maga nemében egyedi és különleges, aki belekóstol, ezt azonnal megérzi. Winston Churchill kedvenc brandy-je volt. A 10 éves érlelésű Akhatmar elegáns és művészi. Íze aszalt szilvát, viaszos mézet és diót idéz. Neve egy régi örmény legendát idéz, amelyben Tamar herceg kedveséhez úszva elmerült és megfulladt. A szigetnél (mely neve szintén Akhtamar) éjszkánként most is hallható a lány sóhaja ("Akh, Tamar"), ahogy szerelmét szólítja. 10 évig érlelve 40% erősséggel palackozva.
A II. Világháború alatt, a Jalta-i konferencián Sztálin egy különleges palackozású Ararat Dvin brandy-t adott Churcillnek ajándékba, akinek annyira ízlett, hogy utána évi 400 palackot rendelt belőle. Ennek emlékére 2013-ban Szocsi-i villájában Putyin is hasonlóképp ajándékozta meg Cameron brit miniszterelnököt."Dvin" a nevét az ősi örmény fővárosról kapta.
Származási hely: |
Örményország |
Régió: |
Ararat-völgy |
Lepárló/Gyártó: |
Yerevan Brandy Company |
Palackozó: |
Yerevan Brandy Company (Pernod Ricard) |
Alapanyag: |
Szőlő |
Érlelési idő: |
10 év |
Érlelés módja: |
Fahordóban érlelt |
Hordó típusa: |
Tölgyfa hordó |
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: |
18-20°C |
Illat: |
A mézes, diós, tölgyes jelleget egy leheletnyi vanília és szilva aromája koronázza meg. |
Íz és lecsengés: |
Sokoldalú hosszantartó ízélmény, melyben az édes karaktereké a dominancia. Lecsengése hosszú, fahéjas, szilvás jegyekben gazdag. |
Szín: |
Intenzív sötét borostyán |
Ezekhez ajánljuk: |
Teljes értéke magában fogyasztva, vagy jégre töltve élvezhető. |
Egyéb érdekesség: |
Csak a térségre jellemző szőlőfajták felhasználásával készül. Ezek a szőlőfajták az alábbiak: Voskehat, Garan Dmak, Rkatsitely, Mskhali, Kangun. |
Weboldal: |